2014 Diverse belevenissen

 

2014 Diverse belevenissen/toertochten/hilarische momenten

 

 

2014-12 Stamppotrit

 

De laatste officiële tocht van dit jaar. Een grote opkomst met veel Batser die zowel geïnteresseerd waren in de fietstocht als in de afsluitende stampotten nadien. Na een koffie en een stukje krentenwegge bij de familie Hoften, gingen op weg voor een tocht door het opgevroren Twente. We gingen via het Thesinkbos naar de vaste route rondom het Rutbeek. Daar bleken de omstandigheden bijna perfect. Harde droge ondergrond, nog beter dan bij de Gerrit Gerritsen droge paden tocht.

 

De sfeer zat er zowel bij de A-er en B-ers goed in, wat een voorbode leek voor de afsluiting van deze tocht. Bodem onderzoek werd er nog gedaan door Hendrik, maar die was prima gepland. Er werd gefilmd, maar het tafereel speelde zich precies achter een boom af.

Eerst werden er nog een aantal tracks van de route van Haaksbergen afgeraffeld alvorens retour te gaan richting Boekelo. Het nieuwe deel bij de "houten" brug is deze herfst door de routebouwers geheel herzien en die ligt er nu ook weer erg mooi bij.

 

Volgens schema arriveerden we tegen 12uur weer in Boekelo waar de 1 nog snel ging douchen en de ander linea recta naar de borrel ging. De afsluiting was ook dit jaar erg geslaagd met een lekkere winterse hap en mooie drankjes.

 

 

2014-11 Lonneker

 

Afgelopen week was weer een goede week voor de binnen-trainers. Daar had men geen last van de vele regenval en kon men een voorsprong nemen op de buiten-trainers, die menig training in het water zag vallen. Dit weekend zat het de buiten-trainers wel mee.

 

Zondag stond de Ten Tusscher toertocht van WV-Lonneker op het programma. Droog en fris fietsweer zorgden er voor dat er negen Batsers aan de start stonden voor een afwisselende tocht door het mooie Twente. Het parcours ging vandaag richting het Noord-Oosten van Twente, waardoor we in het begin vele wind mee hadden en de terugweg dus een koude wind tegen.

Het eerste deel was afwisselend met paden uit de categorie “lange halen snel thuis”, en mooi singletracks deels uit vaste routes en deels met eenmalige toestemming van eigenaren. Het parcours ligt er relatief goed bij, na alle regen van de voorgaande week. Enkele modderpaden en klimmetjes maken het extra zwaar en zorgt voor allerte rijders en hele smerige fietsen. Hulscher here we come……

 

De pauze zit dit keer laat in het parcours, op zo’n 35 km van de 50km. Daarna is het voor sommigen wat koud en na wat herstart probleempjes valt de groep vanzelf wat uit een en rijdt iederen in zijn eigen tempo de tocht uit. Dankzij zware modder stukken is de kou snel uit het lichaam verdwenen. Veel leuke klimmetjes en een steeds meer zuigende ondergrond beginnen hun tol te eisen. Als daarbij ook nog zuigende Autobahn-taluten bij komen en glibberige rondjes voetbalveld, dan is Cafe Sprakel een welkome verzamelplaats om daarna gezamenlijk de terugweg te vervolgen.

 

 

2014-10 Twentse Heuvelen Tocht

 

Afgelopen zondag stond er een kleine delegatie van de Bats aan het vertrek van de Twentse Heuvelen Tocht. Vertrek zou om 9:00 uur plaatsvinden. Met een kleine vertraging werd vertrokken voor een mtb tocht van 52km. Bij de start bleek het al direct dat er veel deelnemers zijn en dit zorgt al snel voor opstoppingen op de eerste singletrack. Kort daarna is er zelfs een heuze file, voordat we een enorme modder track voorgeschoteld krijgen. Daarna was het qua drukte prima te doen, zeker op de stukken van de lange afstand. De modder zouden we nog wel een aantal keren zien. Tot aan de pauze hebben we nog weinig heuvelen gezien, maar wel een mooie omgeving o.a. door het Lutterzand.

 

De stop werd waarschijnlijk gesponsoord door de Twentse Tandartsvereniging, aangezien het glazuur van de tanden sprong, door het suikergehalte van de instant thee.

In het parcour na de pauze werden de Heuvelen wel aangedaan. Er wordt flink door gekacheld en hierdoor vindt ook gelijk een splitsing van de groep plaats. Naast de heuvels werd er gebruik gemaakt van mooie singletracks, die opgenomen zijn in de vaste route van Losser. Deze is sinds kort officieel geopend en de stukken die wij hebben mogen rijden vandaag waren erg de moeite waard. Mooie singletracks met een paar leuke afdalingen en natuurlijk een prachtige natuur. Bij de finish vieren we kort de verjaardag van Marco, waarna op de fiets of met de auto de douche wordt opgezocht.